Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu’da ‘maden’ isyanı!
Azdavay ilçesindeki ormanlık alandaki kömür madeninin, arama faaliyetlerini genişleme talebine vatandaşlar tepki gösterdi. Bölgedeki köylerde yaşayan vatandaşlar, yıllardır faaliyet gösteren madenin doğayı kirlettiğini ve köyleri için tehlike oluşturduğunu söyledi.
Tuz Ekspresi, Kastamonu’nun komşusunda yola çıkıyor
Batı Karadeniz’in gözbebeği Kastamonu’nun komşusu olan Çankırı’nın tarihi ve kültürel güzelliklerinin yerli ve yabancı ziyaretçilere tanıtılması amacıyla başlatılacak Turistik Tuz Ekspresi, 18 Mayıs’ta ilk seferine çıkıyor.
Ormanın başkentinden mobilyanın başkentine
KUZKA, Kastamonulu ahşap sektörü temsilcilerini Kayseri’ye teknik geziye götürdü
Kastamonu'da 11 ilçeyi kapsayan müthiş turizm atağı!
Kastamonu Güney Karadeniz Jeoparkı (JEOKAR) Çalışmaları ile ilgili toplantı Kastamonu Valisi Meftun Dallı başkanlığında gerçekleştirildi. JEOKAR çalışmalarında vites yükselten Kastamonu, 2024'ün son çeyreğinde de Ulusal Jeopark Ağı’na dahil olma başvurusunu UNESCO Türkiye Milli Komisyonuna sunmayı hedefliyor. Vali Dallı değerlendirmesinde; "Artık bazı idari kararlar alarak da vites yükseltmenin, bu alandaki çalışmaları sonuçlandıracak adımları atmanın tam zamanı" dedi.
AK Parti Milletvekili Uluay, yeniden doğdu
AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, Kastamonu siyasetine yeni pencereler açmaya devam ediyor. Kamuoyunun pek de alışık olmadığı açıklamalarla 'Milletvekili' kavramını sil baştan yazan AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, son olarak da Milletvekili Adayı gösterilmesinin ardından Nisan ayı itibariyle gerçekleştirdiği çalışmaları 120 maddede özetleyerek kamuoyuna açıkladı.
Belediyenin en güzel açılışı!
Kastamonu Belediyesi tarafından projelendirilen Engelsiz Yaşam Merkezimiz düzenlenen törenle açıldı.
Bu haberi okuyunca Kastamonu'ya akın edecekler
Kastamonu'nun bu özelliği olduğunu birçok kişi bilmiyor
Kastamonu’da kadınlar bu projelerle gelirlerini arttıracak
Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde Kaymakamlık önceliğinde hazırlanan “Serada Üreten Kadınlar” projesiyle ilçede ikamet eden kadınlar, topraksız modern üretim yaparak gelirlerini arttıracak.
Kastamonu'ya ilgi arttı! Turistler Akdeniz değil Karadeniz'e akın ediyor
Tatilini doğa ile baş başa kalarak yapmak isteyenlerin yeni adresi deniz, kum, güneş ve kültür turizmini birleştiren Karadeniz Bölgesi oldu. Bölgeye gösterilen ilginin artması sonucu Kastamonu, Çankırı ve Sinop'ta karavancılara yeni park ve kamp alanı oluşturmak için çalışmalar başlatıldı.
Kastamonu'da 354 projenin değeri 63,4 milyar lira
Kamu kurum ve kuruluşlarınca 2023 yılında gerçekleştirilen yatırım ve faaliyetlerin değerlendirildiği 2023 yılı ikinci dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Avni Çakır başkanlığında gerçekleştirildi. Çakır, İlimizde devam eden 354 proje bulunuyor. Söz konusu projelerin parasal değeri ise 63 milyar 459 milyon 521 lira.”
KUZKA yönetimi, Karaçomak Mesire Alanı’nı inceledi
KUZKA yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu'nun ev sahipliğinde Karaçomak Barajı'nda bir araya geldi.
KUZKA Yönetim Kurulu Kastamonu’da toplandı
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (KUZKA) Temmuz Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Kastamonu’da yapıldı.
Bölge turizmi, Sinop’taki çalıştayda masaya yatırıldı
Avrupa Birliği destekli Sinop’ta Temel Sektörlerin Rekabetçiliğinin Artırılması Projesi kapsamında düzenlenen TR82 Bölgesi Turizm Paydaş Analiz Çalıştayı gerçekleştirildi.
Bisikletçiler, Kastamonu’yu gezdi
Kastamonu, Türkiye genelinde düzenlenen "Boostcamp" sportif turizm etkinliği çerçevesinde bisiklet sporuyla uğraşan yeni ziyaretçilerini ağırladı.
Bisikletçiler Kastamonu'ya aşık oldu
Türkiye’de bisiklet turizmin öncüsü olan "Boostcamp" etkinliğinin üçüncüsü Batı Karadeniz bölgesinde yapıldı.
Çatak Kanyonu Cam Terası nefes kesiyor
Azdavay’da yüzlere metre yükseklikten manzarayı izleme fırsatı veren cam terasa yoğun ilgi...
İnebolu’da ‘kestane işleme tesisi’ gün sayıyor
İnebolu İlçesine bağlı Karadeniz Mahallesi'nde bulunan Hasan Tuna İlkokulu binasında faaliyete geçecek olan “İnebolu’da İşleyen Eller” adlı Kestane İşleme Tesisi Projesi çalışmaları devam ediyor.
‘Cennet köşesi’nde bayram yoğunluğu
5 bin nüfuslu ilçe bayramda günlük 10 binden fazla ziyaretçi ağırladı
Yeryüzü Pazarı açılış için gün sayıyor
Slowfood hareketinin önemli projesi olan Yeryüzü Pazarları Kastamonu'da da düzenlenecek. Dünyada 94'ncü, Türkiye'de ise 4'ncüsü düzenlenecek olan Yeryüzü Pazarı'nın durağı Kastamonu oldu. Dördüncü Yeryüzü Pazarı 17 Haziran 2023 Cumartesi günü Kastamonu Cumhuriyet Meydanı’nda açılışını yapacak.
Katar, Bahreyn ve Umman'dan Kastamonu'ya yakın ilgi
Suudi Arabistan, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri’nin ardından Katar, Bahreyn ve Umman’dan sosyal medya ve basın temsilcileri Kastamonu’ya gelerek şehrin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini gezecekler.
Kuveytliler Kastamonu'yu keşfe çıktı
Destinasyon Tanıştırma Programı kapsamında Kuveyt merkezli seyahat acente ve tur operatörleri Kastamonu’da ağırlanıyor.
Arap turistler geliyor
KUVEYTLİ TURİZMCİLER, KASTAMONU'NUN DOĞAL GÜZELLİKLERİNE HAYRAN KALDI
Kastamonu'da Yeryüzü Pazarı açılacak
Slowfood hareketinin önemli projesi olan Yeryüzü Pazarları Kastamonu'da da düzenlenecek.
Kuveytliler, 6-9 Haziran'da Kastamonu'da
Kastamonu’nun uluslararası pazarlarda tanıtılmasına yönelik yürütülen Destinasyon Tanıştırma Programı kapsamında, Kuveyt merkezli seyahat acente ve tur operatörü temsilcileri Kastamonu’ya geliyor.